0512 37 24 00

PCBO De Gielguorde

PCBO De Gielguorde

Bij bijna iedere boerderij had je vroeger een boomgaard met vruchtbomen; dit waren dan vooral appel- en perenbomen. In de herfst werd het fruit verzameld en in ‘de gielguorde’ gebracht. De gielguorde was een ruimte, uitgespaard in het hooivak, in de schuur. In deze ruimte werd het geplukte fruit veilig bewaard tegen de vorst en kon het bovendien verder rijpen.                
Op dezelfde wijze willen wij de kinderen een veilige plaats bieden en hen alle gelegenheid geven om rustig te ‘rijpen’ in hun eigen tempo en met de mogelijkheden die een ieder van hen heeft.

De Gielguorde heeft dit jaar twee combinatiegroepen, groep 2/3/4  en groep 5/6/7/8. Dit betekent een gemiddelde groepsgrootte van ongeveer 15.

De Gielguorde bestaat uit: twee leslokalen, een speellokaal, een gezamenlijke ruimte, een personeelslokaal (inclusief kantoor directie), een keuken, een kantoor voor de intern begeleider, twee toiletunits en verschillende magazijnen.De school beschikt over een hoofdingang voor de kinderen van groep 3 t/m 8 en een achteringang voor de kinderen van groep 1 en 2.